23
uto, jul

KAKAV PREOKRET: EU traži da se Kosovo vrati Srbiji! Rusija podržala predlog!

Info

Posle jučerašnje oslobađajuće presude Vojislavu Šešelju, još jedan neverovatan ustupak Evropske unije Srbiji. Naime, kako saznajemo iz Brisela, čelnici evropske unije doneli su danas odluku da se započne postupak poništavanja nezavisnosti Kosova i vraćanje u okrilje Srbije.

Tanjug je došao u posed dokumenta u kome piše da je "Kosovo bezuspešno pokušalo da se osamostali, da su imali rok od 15 godina da se osamostale ali u tome nisu uspeli i zato se Kosovo formalno i faktički vratiti Srbiji".

Kosovu je obećana maksimalna autonomija, slična onoj koje imaju regioni u pojedinim evropskim zemljama, ali će ipak priznati vlast države Srbije na svojoj teritoriji. Kosovska policija će se integrisati u MUP RS a snage KFOR-a ostaće na Kosovu do 2020. godine kada će mesto ustupiti vojsci Srbije.

Ambasador Rusije u Srbiji je pozdravio ovu odluku EU dok se izjave premijera Vučića i predsednika Nikolića očekuju do kraja dana.

 

Danas je 1. april svetski dan šale, tako da je ova vest potpuno izmišljena i u skladu sa današnjim praznikom. Ako je ova vest nekoga povredila, izvinjavamo se. Hvala na razumevanju. Ekipa portala BravoFM.com želi vam lep dan. Aprililili