23
uto, jul

Marić: Proverite da li ste na biračkom spisku

Tanjug

Info

Ministar administracije u vladi Kosova Ljubomir Marić pozvao je Srbe sa Kosova da provere da li su upisani u birački spisak, kako bi ostvarili pravo glasa na predstojećim izborima za srpski parlament, 24. aprila.

"Poruka Srbima sa Kosova je da već sutra provere da li se nalaze na biračkom spisku, a potom i da iskoriste svoje glasačko pravo i tako daju podršku radu Vlade Republike Srbije u politici očuvanja Kosova i Metohije", rekao je Marić za Tanjug.

Prema njegovim rečima, izlaskom na izbore građani pokazuju da žele da budu deo onoga što je dogovoreno, a to je Zajednica srpskih opština.

Ministar kaže da je najvažnije da izbori budu organizovani kao i pre dve godine, ali da bi veliki značaj imalo povećanje broja biračkih mesta, što je ideja, kao i pravovremeno obaveštavanje građana o celom procesu.

Odluku o povećanju broja biračkih mesta donosi Izborna komisija i OEBS.

Marić tvrdi da će lista koju predvodi premijer Aleksandar Vučić osvojiti najviše glasova, jer je, kaže, premijer uspeo da uspostavi jedinstvo među Srbima na Kosovu.

"Srbi su izgubili osećaj straha, osim kada je ekstremizam u pitanju. Mi smo naučili da živimo sa tim strahom i sa svojom odlukom ostanka i opstanka, zato je važna dalja podrška radu Vlade Republike Srbije a izlaznost na predstojećim izborima je odgovor građana i znak da žele da budu deo Beograda i deo politike Vlade Srbije", rekao je Marić.

Marić veruje da će izlaznost ove godine biti veća nego pre dve godine, jer postoji plan i strategija za razvoj.
Kaže da se prvi put na terenu vidi napredak u oblasti školstva, zdravstva, rešavanja stambenih pitanja, rešavaju se osnovni životni problemi svih građana KiM, poput vodosnabdevanja.

Ukoliko želite da proverite da li ste na biračkom spisku, to možete učiniti ovde.