17
pon, jan

Akcija: Mala matura - veliko srce

Info

 

U okviru tradicionalne manifestacije “Mala matura - veliko srce”, od  17. do 21. maja  oko 1200 osmaka sa Kosova biće gosti svojih vršnjaka u Beogradu, saopšteno je KIM radiju iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

mala matura veliko srce

Kako se navodi u saopštenjuj ova kancelarija  u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i drugim institucijama i privrednim subjektima, organizuje osmu po redu manifestaciju „Mala matura-veliko srce“, čiji je cilj  “uspostavljanje trajnih veza osnovnih škola iz Beograda sa osnovnim školama sa Kosova kao i povezivanje generacije učenika i upoznavanje sa znamenitostima Beograda”.

Boravak za oko 1200 maturanata u Beogradu, osmišljen je prvenstveno kao niz zajedničkih programskih aktivnosti u kojima učestvuju i gosti, maturanti sa Kosova i njihovi domaćini, učenici beogradskih osnovnih škola.

Sve vreme boravka u Beogradu uz bedževe sa logom manifestacije, moći će besplatno da obilaze Avalski toranj, kulturne i istorijske znamenitosti u Beogradu, muzeje, Beogradsku tvrđavu, zoo vrt i druge institucuje uz neograničen broj vožnji svim vozilima javnog gradskog prevoza.

Osnovaca sa Kosova u Beograd stižu danas a centralni deo manifestacije „Mala matura-veliko srce“  biće održana  u Centru „Sava“ u ponedeljak 20. maja u 19 časova, gde će biti održan svečani koncert za učenike goste, učenike domaćine, njihove pratioce i zvanice.

Manifestacija se završava u utorak, 21. maja.