23
uto, jul

Đurić otvorio most u Lapljem Selu

Foto: BravoFM.com

Info

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić otvorio je danas most u Laplјem Selu, za čiju je izgradnju, sredstva u iznosu od 2,5 miliona dinara, obezbedila Vlada Srbije preko Kancelarije za KiM. Otvaranju je prisustvovao i ministar Dalibor Jevtić kao i zamenik premijera Stojanović.

Đurić je u obraćanju meštanima poručio da je Vlada Srbije ovde zajedno sa njima da gradi mostove saradnje, da gradi budćnost i uslove za opstanak našeg naroda na KiM.

“Ovde smo da konstruktivnim odnosom, koji je pre svega skoncentrisan na opstanak i ostanak našeg narod na KiM, stvorimo uslove da i naša država ostane ovde gde je najugroženija”, istakao je Đurić.

Mi smo uvek bili i jesmo opredelјeni za dijalog, ali nemojte imati iluzije da možemo da razgovaramo dok nas hapsite, progonite i dok se osećamo nezbezbedno a svoji smo na svome, rekao je Đurić.

“Vlada Srbije sa Aleksandrom Vučićem na čelu nastaviće da bude uz svoj narod na KiM, nastavićemo ovde da ulažemo i stvaramo uslove za opstanak i ostanak na KiM”, rekao je direktor Kancelarije za KiM.

Đurić je naglasio da je borba za opstanak našeg naroda na KiM jedan od prioriteta Vlade Srbije i da će to biti i u narednom period, te da je Vlada Srbije ponosna na svoj narod na KiM koji u teškim uslovima istrajava.

Na svečanosti otvaranja mosta u Laplјem Selu bio je i zamenik pokrajinskog premijera Branimir Stojanović koji je istakao da su Srbi prošli kroz težak period u poslednjih 17 godina na KiM i da sada uz pomoć Vlade Srbije ponovo grade pristojan i normalan život.

“Zbog toga 24. aprila znam kome ćemo pružiti poverenje, znam za koga ćemo se opredeliti – za Aleksandra Vučića koji je svih ovih godina jedini iskren bio sa nama i jedno iskreno sa nama preživlјavao sve ono što živimo”, rekao je Stojanović.

Izgradnjom mosta u Laplјem Selu otklonjena je opasnost od poplava prilikom povećanja nivoa reke Gračanke, što je obezbedilo kvalitetniji život meštana Laplјeg Sela.