23
uto, jul

Kostić: Sloboda kretanja nije potpuna

Novosti

Info

Zastrašivanje i napad na radnice Prištinskog pozorišta kao i odbijanje službenika Policijske stanice u Gračanici da postupe po službenoj dužnosti, danas je osudio predsednik opštine Gračanica, Vladeta Kostić.

Kostić je provokaciju nepoznatih mladića okarakterisao kao "širenje nacionalnih frustracija i demonstriranje već viđenih uličnih treninga usmerenih na zastrašivanje srpske zajenice”.

On smatra da je ovaj događaj pokazatelj da “sloboda kretanja nije u potpunosti ostvarena”, te da treba pojačati prisustvo međunarodnih bezbednosnih struktura na svim putnim pravcima na teritoriji Kosova.

Kostić je posebno osudio postupak policije u Gračanici koja je, kako kaže, odbijala da sasluša radnice pozorišta.
To, prema njegovom mišljenju, predstavlja najgrublju zloupotrebu službenog položaja komandira Policijske stanice Bratislava Trajkovića pod čijom upravom stanica funkcioniše.

“Ponašanje upravljačke strukture Policijske stanice u Gračanici u ovako osetljivom bezbednosnom trenutku potkrepljuje ranije navode opštine Gračanica da najhitnije treba pozvati na službenu odgovornost komandira stanice policije koji je i u mnogim prethodnim slučajevima napada na živote i imovinu Srba na teritorijii opštine Gračanica postupao isključivo kao statistički zavod bez ijednog rešenog slučaja”, navodi se u pisanom reagovanju predsednika Opštine Gračanica.