23
uto, jul

Manijaci za volanom jure automobile sa srpskim tablicama

KiM

Info

Na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Priština, kod Vučitrna, automobil u kojem su bila dva mladića jurio je vozilo u kojem su bile tri radnice Narodnog pozorišta Priština.

Incident se dogodio oko 11 sati kada su Ivanka Simić, Tamara Tomanović i Olivera Šćepanović automobilom sa registarskim tablicama Vrnjačke Banje krenule na posao u Gračanicu.

Prema rečima Ivanke Simić, organizatorke u Narodnom pozorištu Priština, koja je vozila automobil, dvojica nepoznatih mladića u automobilu kosovskih registarskih oznaka počeli su da ih prate, a potom su počeli sa provokacijama nabijenjem u rep automobila i preticanjem.

Kako je potvrdila oni su takođe pokušali i da njihov automobil izguraju sa puta.

„Ruke su mi se znojile i samo sam gledala kako da svoje koleginice i sebe izvučem iz ove situacije i da nekako stignemo barem do Prištine. Ja vozim automobil sa registarskim tablama Vrnjačke Banje. Ne znam kako ću večeras kada budem završila sa poslom da se vratim kući. Ovo je stvarno veliki problem“, kazala je Simićeva.

Kola u kojima su bili mladići su skrenula na benzinsku pumpu, a nedugo potom, u blizini Prištine, slična scena se ponovila samo sa drugim automobilom u kojem su bila četvorica mladića.

Po dolasku u Gračanicu zamenik direktora Narodnog pozorišta Priština Predrag Radonjić otišao je u stanicu Kosovske policije u Gračanici sa Simićevom da prijave slučaj, ali su policajci to odbili da učine upućujući ih da se vrate u Vučitrn i tamo prijave slučaj.

Kada ih je Radonjić upitao da li je normalno da vidno potrešene devojke šalju nazad u Vučitrn oni su mu naredili da napusti stanicu, a Simićevu zadržali u čekaonici da pozovu tužioca i da on preispita ima li osnova da prihvati prijavu.

Radonjić se vratio u zgradu Doma kulture u Gračanici gde se nalaze prostorije Narodnog pozorišta Priština i poslao u stanicu Tomanovićevu i Ščepanovićevu da i one daju izjavu i posvedoče.

„Ja sam frapiran činjenicom da mi imamo stanicu policije i policajce koji bi trebalo da vode računa o našoj bezbednosti, a ne možemo da računamo na njih. Ove tri devojke rade u Gračanici, i neka vrsta elementarne pristojnosti, ali i zakonske obaveze je da se uzme prijava kada se ovako nešto desi. Ovakve situacije nisu prijatne, povećava se ta doza straha, vidimo da se incidenti na Kosovu umožavaju i imam osećaj da ponovo dolazi neko vreme koje postaje prilično nebezbedno po nas“, ističe Radonjić.

Kosovska policija je na kraju ipak uzela izjavu od Simićeve.

„Uzeta je izjava od njih, obavešten je tužilac posebnim izveštajem kod tužioca i on će preduzeti dalje korake i narediti policiji šta da radi dalje“, kazao je za RTV Kim komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković.

Pojedini radnici Narodnog pozorišta Priština svakodnevno putuju na relaciji Kosovska Mitrovica-Gračanica. Glumica Tamara Tomanović kaže da ih je današnji incident uznemirio i da će se svakako odraziti na njihov rad.

„Uplašena sam. Bile smo u panici i ono što smo nas tri doživele može da se desi svakom. Ja već dve godine putujem iz Kosovske Mitrovice do Gračanice i nikada mi se nije desio ovakav incident. Sada sam uplašena i ne znam šta ćemo dalje", kaže Tomanovićeva.