23
sub, sep

Simić: Prevrtanje kamiona povod za nastavak haosa

Info

Lider Srpske liste Slavko Simić izjavio je da je prevrtanje kamiona sa srpskom robom kod Podujeva povod za nastavak haosa koji izaziva albanska opozicija.

„Nedopustivo je da se nezadovoljstvo unutar albanske političke scene izliva na srpski narod koji živi ili putuje kroz Kosovo i Metohiju“, rekao je Simić.

„Iako prema podacima koje posedujem, vozač kamiona srpske nacionalnosti nije povređen, presretanje na putu i bacanje robe koju je prevozio svakako je trauma koju je preživeo“, kazao je on.

Simić je istakao da je neophodno da konzervativni deo albanskog društva shvati da je ekonomija primarni osnov svakoga društva i života građana i da niko ne sme zaustvljati protok robe između centralne Srbije i Kosova.

Aktivisti radikalnog opozicionog pokreta Samoopredeljenje prevrnuli su juče kamion sa srpskim proizvodima koji se prodaju na Kosovu, kao odgovor na, kao se tvrdi, potez Srbije, koja je vratila više od sto hiljada kosovski udžbenika poslatih iz Prištine za učenike Albance iz Preševa, Bujanovca i Medveđe, navodi prištinski portal 24 ore.