23
uto, jul

Vojnik Euleksa i Srbi iz kafića "Panda" u Peći ubijeni istim oružjem?

courtesy

Info

Priština - Postoji sumnja da su istim oružjem ubijena šestorica srpskih mladića u pećkom kafiću "Panda" 1998. i carinik misije Euleks Audrius Senavicius 2013. godine.

"Na osnovu stručnog nalaza, radi se o istoj puški kojom je ubijeno šest mladića Srba u Peći i sumnja se da je isto oružje korišćeno za ubistvo carinika Euleksa na severu Kosova 2013. godine", rekao je izvor portala tesheshi.com

Euleks je tokom istrage o ubistvu carinika ispitao u svojstvu osumnjičenih četvoricu Srba sa severa Kosova.

Misija Euleks je ponudila nagradu od 30.000 evra za informacije koje mogu dovesti do otkrivanja počinilaca tog ubistva

Senavicius je ubijen 19. septembra 2013. godine, nakon oružanog napada na dva vozila Euleksa koja su se kretala prema prelazu Jarinje.

Dvojica maskiranih ubica su 14. decembra 1998. upali u kafić "Panda" u Peći i ubili srednjoškolce Ivana Obradovića, Zorana Stanojevića, Svetislava Ristića, Dragana Trifovića i Vukosava Gvozdenovića i studenta Ivana Radovića. Za taj zločin niko nije odgovarao.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da je "gotovo siguran" šta se desilo u "Pandi", ali da nema dokaza da bilo koga optuži za taj zločin.

On je dodao da postoje informacije koje navode na zaključak da istraga ubistva srpskih mladića u Peći 1998. godine nije bila profesionalna.