26
sre, jun

Priveden lider Samoopredeljenja

Info

Priština - Lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje i poslanik u Skupštini Kosova Visar Imeri, priveden je jutros, prenose kosovski mediji.

Imerija je policija jutros odvela iz njegovog stana, prenose kosovski mediji, uz snimak koji je načinio jedan građanina, na kome se vidi kako Imeri, u pratnji dvojice pripadnika Kosovske policije, izlazi iz zgrade i ulazi u policijski kombi.

RTK navodi da je Imeri sproveden u Osnovni sud u Prištini na saslušanje zbog sukoba koji je 2012. godine imao sa poslanikom DPK Bekimom Hadžijuom.

Imeri je optužen da je, zajedno sa poslanikom Samoopređeljenja Redžepom Seljimijem, bivšim poslanikom Fljorinom Krasnićijem i vozačem Besartom Bujupijem, napao Hadžijua, kome su tom prilikom nanijete lakše telesne povrede.

Tužilaštvo Imerija tereti da je 29. juna 2012. godine tokom pauze sednice Skupštine Kosova sa pomenutom grupom napao poslanika Hadžijua.

Do sada je održano više od 15 ročišta u tom predmetu, a Imeri se nijednom nije pojavio.

Imeri je lider Samopredeljenja, jedne od radikalnih kosovskih opozicionih stranaka, koja se protivi delu briselskog sporazuma koji se odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština i demarkaciji granične linije Kosova i Crne Gore.

Kosovska opozicija zahteva raspisivanje vanrednih izbora na Kosovu.