23
uto, jul

Bačena bomba na srpski restoran u Kosovskoj Mitrovici

Info

 

Kosovska Mitrovica - Nepoznate osobe su, nešto pre ponoći, bacile eksplozivnu napravu na srpski restoran "Tiha noć" u severnom delu Kosovske Mitrovice. Nema povređenih.

 

kosovska_mitrovica

Vlasnik objekta je kosovski Srbin, koji s porodicom živi u stanu iznad restorana, a u trenutku napada u kafani nije bilo gostiju, tako da nije niko stradao. Pričinjena materijalna šteta.

Restoran se nalazi u multietničkom naselju Bošnjačka mahala.

Na restoranu su polupana staklena vrata i prozori, a građani koji žive u neposrednoj blizini izašli su na ulice, javlja Tanjugov izveštač s lica mesta.Eksplozija je bila jaka i čula se u širem delu grada.

Na licu mesta se nalaze i pripadnici kosovske policijske službe koji obavljaju uviđaj.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić najoštrije je osudio večerašnji bombaški napad i istakao da iza njega stoje oni kojima mir ne odgovara i koji na ovaj način žele da zaplaše Srbe.

Pantić je, u izjavi Tanjugu, rekao da do napada dolazi nakon procene komandanta Kfora Erharda Drevsa da je potrebno ukloniti barikadu koja se nalazi na glavnom mostu u Kosovskoj Mitrovici.

"Ovaj incident pokazuje da je situacija krajnje nestabilna, da građani nisu bezbedni i samo pukom srećom večeras niko nije stradao", rekao je Pantić.