23
uto, jul

Učenici iz Banjske krenuli na letovanje u Budvu

TV Most

Info

Juče oko 7 sati, učenici Osnovne škole „Banović Strahinja“ iz Banjske, njih 24, zajedno sa svojim nastavnicima, krenuli su put crnogorskog primorja. Oni će narednih 7 dana letovati u Budvi o trošku Opštine Zvečan. Ovo nije prvi put kako je lokalna samouprava ove mališane obradovala odmorom.

Ovi mališani ne kriju uzbuđenje što će se narednih nedelju dana sunčati i kupati na crnogorskom primorju.

„Jedva čekam da stignem na more, da se kupam, sunčam sa drugarima“, kaže jedan od učenika.

„Ja do sada nikada nisam bila na moru i jako sam uzbuđena“, rekla je učenica za TV Most.

Učenici OŠ „Banović Strahinja“ letovaće u Budvi o trošku Opštine Zvečan.

Prema rečima direktora škole Dragana Lazarevića ovo nije prvi ovakav gest od opštine Zvečan, i dodaje da je nekim učenicima ovo prvi odlazak na more.

„U organizaciji lokalne samouprave deca će biti smeštena u Budvi, na Slovenskoj plaži. Želeo bih u ime učenika i nastavnika OŠ „Banović Strahinja“ iz Banjske da se zahvalim lokalnoj samoupravi i predsedniku Ivanu Todosijeviću, koji je omogućio da neka deca danas prvi put idu na more“, rekao je za TV Most direktor škole.

On je naglasio da ovo nije prvi put da deca idu o trošku lokalne samouprave, već su bili na Zlatiboru, na maturskim ekskurzijama po Vojvodini, i na rekreativnoj nastavi u Soko Banji.

Za ovu decu odmor u Budvi puno znači, neki će prvi put videti more, a najsrećniji su što će naredne dane provesti sa svojim drugarima.