15
pon, apr

Teroristički akt kod Mladenovca: U pucnjavi ubijeno osam, ranjeno 14 osoba, ubica uhapšen

Info

U pucnjavi kod Mladenovca ubijeno je 8, a ranjeno 14 ljudi. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nakon opsežne potrage uhapsili su U. B. (2002) u naselju Grošnica, u okolini Kragujevca.

Uhapšeni je pucao na meštane nekoliko sela u opštini Mladenovac iz automatskog naoružanja, a u potragu je bilo uključeno više od 600 pripadnika policije, helikoptereske jedince. Kako se saznaje, među žrtvama su i jedan policajac koji u tom trenutku nije bio na dužnosti i njegova sestra. U prvom selu je ranio šestoro, posle toga otišao ka drugom selu gde je takođe pucao, ceo teren je bio blokiran pa i put na izlazu iz sela Malo Orašje prema Duboni.

Iz MUP-a je napad okarakterisan kao teroristički akt. Povređeni u noćašnjoj pucnjavi zbrinuti su u više bolnica u Beogradu i Smederevu.

Policija nastavlja dalji rad na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja.

Stanje ranjenih pacijenata u Smederevu i Beogradu

Tri osobe koje su ranjene u pucnjavi kod Mladenovca operisane su u bolnici u Smederevu i u stabilnom su stanju, javlja RTS.

Dve ranjene mlađe osobe, smeštene u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović", operisane su tokom noći i u stabilnom su stanju. Jedan pacijent biće prevežen zbog ortopedskih povreda na Urgentni centar.

U Kliničko-bolničkom centru Srbije nalazi se osam ranjenih osoba, ali još nema zvaničnih informacija o njihovom stanju.

Predsednik i članovi Vlade obratiće se javnosti u 10.30

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i članovi Vlade Srbije obratiće se u 10.30 časova, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Fotografija U. B. osumnjičenog za masovno ubistvo nakon hapšenja

MUP objavio fotografiju U. B. osumnjičenog za masovno ubistvo nakon hapšenja.

Uhapšen deda osumnjičenog Uroša B, policija kod njega pronašla oružje i municiju

Deda Uroša B. (21), mladića koji se sumnjiči da je noćas vatrenim oružjem usmrtio osam osoba i ranio 14, uhapšen je danas pošto je policija u njegovoj kući pronašla bombe, automatsku pušku i municiju, javlja dopisnik Tanjuga iz Kragujevca.

Osumnjičeni Uroš B. se skrivao kod dede, kod koga ga je policija i pronašla.

U Vinjištu se trenutno nalaze policijske snage.