28
sre, sep

Pomoć za decu iz Osojana, Banja i Suvog Grla

Foto: Radio Bravo Osojane / iKos.rs

Info

Humanitarna organizacija "Srpska solidarnost hranom" iz Beograda nastavlja svoje humanitarne aktivnosti na Kosovu i Metohiji, ovog puta pomoć je bila namenjena najmlađima.

Nakon što su odneli sveske i školski pribor učenicima osnovnih škola u Prilužju i Suvom Dolu, predstavnici ove organizacije posetili su danas Osojane, Suvo Grlo i Banje.

Tom prilikom Branko Antić, predstavnik ove humanitarne organizacije uručio je đacima iz osnovnih škola sveske i školski pribor, dok je mališanima iz predškolske ustanove Maja uručio igračke.

Koliko ova pomoć znači deci iz Metohije, rekla nam je profesorka Gordana Tomić. "Mnoge porodice odavde nisu u mogućnosti da priušte svojoj deci nov školski pribor, zato smo zahvalni Srpskoj solidarnosti hranom i svim dobrim ljudima" izjavila je ona za Radio Bravo iz Osojana.

Paroh istočki Nebojša Sekulić zahvalio se organizaciji "Srpska solidarnost hranom" na pomoći koju redovno daruju. "Hvala im što nam pomažu ali i što nas se uvek sete" rekao ze Sekulić.

"Srpska solidarnost hranom" organizovala je brojne humanitarne akcije za Srbe na Kosovu i Metohiji. Tri puta do sada su organizovali besplatna putovanja iz Beograda i tom prilikom nosili su pomoć za Srbe na Kosovu i Metohiji.