23
sub, sep

Srbinu iz Goraždevca ukradeno 6 krava i tele

Foto: Radio Bravo Osojane / iKos.rs

Info

  

Nepoznati počinioci ukrali su noćas 6 krava i tele sa imanja Jugoslava Stevanovića iz Goraždevca kod Peći, saznaje radio Bravo iz Osojana.

Ovo inače nije prvi slučaj krađe i što je zanimljivo do sada nije pronađen niti jedan počinilac i pored toga što je u Goraždevcu instaliran video nadzor, postavljeno novo ulično osvetljenje, a policijska stanica se nalazi u centru sela.

Meštani su uznemireni i sumnjaju u to da li uopšte treba da se slučajevi prijavljuju policiji i naglašavaju da ovo prevazilazi sve granice.

Kako je izjavio Jugoslav Stevanović ovo nije prvi put da su mu ukrali krave. To se desilo i 2002. godine kada su mu ukrali jednu kravu.

Samo pre 3 dana obeležena je godišnjica ubistva dečaka na bistrici i za taj zločin još uvek niko nije odgovarao a policija i EULEX su obustavili istragu.

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić ocenjuje da su incidenti poput ovog kao i nedavnog incidenta kada je u selu Žač pucano na kuću Komatovića sve češći i ciljani u vreme kada se vodi jedna od najtežih diplomatskih borbi da Srbi na Kosovu imaju bolje uslove za život.

„Danas kada ulažemo sve napore da na Kosovu svuda tamo gde Srba ima obezbedimo bolje uslove za život dešavaju nam se upravo ovakve stvari. Sinoćna krađa u Goraždevcu nije ništa drugo već pritisak da nas na Kosovu ima sve manje. Oni koji ovakva zlodela čine šalju jasnu poruku da žele Kosovo etnički čisto. Poručujem im i ovom prilikom da od borbe za opstanak nećemo odustati i da smo uvek kada je bilo teško znali da zajedno prevaziđemo te teške trenutke, tako će biti i sada“, kazao je ministar Jevtić.

Onima koji imaju mandat i obavezu da štite Srbe na Kosovu i obezbede im sigurno okruženje poručio je po ko zna koji put da svoje obaveze ispunjavaju u skladu sa svojim mandatom.

„Incidenti su nas uvek mnogo koštali jer se sav naš rad i trud ovakvim incidentima minimizira. Svoje resurse u zaštiti srpskog naroda ne štedite na one koji krađama i napadima ne misle dobro nikome ne Kosovu“, poručio je Dalibor Jevtić.