28
sre, sep

Poslanik napao Srbina policajca

Info

Kosovski mediji preneli su da je Isljam Pacoli, poslanik kosovske Skupštine, iz partije Alijansa novo Kosovo (AKR), uhapšen jer je napao policijskog službenika srpske nacionalnosti.

Pacoli je, međutim, demantovao da je bio priveden.

Kako je javio portal Indeksonline, Pacoli, inače brat ministra spoljnih poslova, Bedžeta Pacolija, uhapšen je jer nije poštovao naredbe službenika kada je pokušao vozilom da uđe u zabranjenu zonu.

Portal Insajderi je, međutim, preneo da je Pacoli napao policijskog službenika u Ministarstvu pravde, nakon što je kao odbio da sledi naređenja policajca ali, pozivajući se na porparola Kosovske policije, Agrona Borovcija, navodi niko nije priveden, već da se istražuju sve okolnosti slučaja.

"Oko 15 sati prijavljeno je da je službenika za bezbednost u Ministarstvu pravde, dok je bio na dužnosti, napao jedan poslanik. Sumnja se da je do napada došlo, jer je poslanik odbio da sprovede zakonske naredbe policijskog oficira", naveo je Borovci za Insajderi.

Nakon vesti da je napao službenika policije srpske nacionalnosti, sam Isljam Pacoli reagovao je na svom fejsbuk nalogu, rekavši da je izveštavanje o tome bilo tendenciozno, prenosi "Koha".

"U cilju pravednog informisanja javnosti, koristim priliku da demantujem pisanje nekih portala, koji su dezinformisali javnost, konstatujući da sam ja "bio priveden zbog nepoštovanja naredbe jednog državnog službenika", napisao je Pacoli.

On je potom dodao da je prethodno citirana konstatacija netačna i usmerena lično protiv njega.