28
sre, sep

Oslobođen Srbin priveden u Petriču kod Kline

Info

Srbin koji je danas uhapšen kod crkve Svete Trojice u Petriču kod Kline večeras je oslobođen, potvrdio je predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković.

Šarković je Tanjugu rekao da je L.B. (53) bio priveden po prijavi nekolicine iz grupe Albanaca koji su tvrdili da ih je on provocirao.

Ranije je Koha, pozivajući se na policiju samoproglašenog Kosova, objavila da se L.B. sumnjiči za navodni masakr 1999. u selu Klina, a Šarković ističe da su to sve nezvanične informacije.

L.B. (53) je bio priveden u dvorištu crkve i odveden u policijsku stanicu u opštini Klina.

Grupu Srba povratnika i interno raseljenih lica koji su danas došli u selo Petrič kod Kline da obeleže hrišćanski praznik Svete Trojice u Petriču kamenovali su Albanci koji su vozilima blokirali prilaz crkvi, izjavio je ranije za Tanjug Šarković.

On je rekao da je u kamenovanju povređen u glavu Radosav Kizić, koji je trenutno na infuziji u ambulanti u Peći i naveo da su građani uzmenireni zbog incidenta.

Šarković kaže da je danas oko 50 povratnika i interno raseljenih došlo u selo Petrič da obeleže seosku slavu, a da je epilog kamenovanje uz prisustvo više od 100 pripadnika specijalne kosovske policije ROSU.

Ispričao je da je Radosav Kizić povređen u glavu, ima tri kopče i trenutno prima infuziju u ambulati u Peći gde ga je prevezla hitna pomoć i policija iz Kline.

radosav kizic

Šarković kaže da je u kamenovanju povređen i Nemanja Kizić, brat Radosava Kizića, a da je i sam povređen kamenicom u rame.

Naveo je da je sa sveštenikom Stevanom Markovićem obišao povređenog Radosava Kizića u bolnici koji se, kaže, oporavlja.

Šarković je rekao da su ljudi koji su došli iz centralne Srbije da obeleže današnju seosku slavu trenutno u selu Vidanje gde ih je policija sprovela i ostavila da se okrepe, a potom bi trebalo da se vrate u centralnu Srbiju gde borave kao interno raseljena lica u Čačku, Kruševcu, Kraljevu, Kragujevcu.