23
uto, jul

Održano veče zavičajnih pisaca u Goraždevcu

Foto: Radio Bravo Osojane / iKos.rs

Info

Povodom obeležavanja 120 godina rada Osnovne škole „Janko Jovićević “ u Goraždevcu, danas je u ovoj prosvetnoj instituciji održano književno veče zavičajnih stvaralaca.

Na samom početku goste je pozdravio Milan Anđelković, direktor škole u Goraždevcu koji se zahvalio svim gostima i učesnicima. Predsednik privremenog organa opštine Peć sa sedištem u Goraždevcu, Miloš Dimitrijević zahvalio se svima na prisustvu a posebno gostima iz Bijeljine i Miloradu Arlovu, humanitarcu iz Banja Luke. "Moram posebno da se zahvalim Kancelariji za Kosovo i Metohiju koja je pokrovitelj svega ovoga, jer da nije Kancelarije za Kosovo i Metohiju naravno da ne bi bilo ove manifestacije" rekao je Dimitrijević.

Najveću pažnju privukli su najmlađi učesnici programa, đaci škole u Goraždevcu koji su za ovu priliku, zajedno sa svojim nastavnicima, priredili prigodan kulturno umetnički program.

Pred punom salom Doma kulture u Goraždevcu, svoje stihove i prozu govorili su Golub Jašović iz Peći, Milutin Đuričković iz Dečana, Ranko Đinović iz Đakovice i Milić Milićević iz Goraždevca. Veče zavičajnih pisaca održano je uoči praznika Svetog Jeremije, slave i zaštitnika Goraždevca.

Organizatori ovog događaja su Dom kulture „Gračanica“ , Privremeni organ opštine Peć sa sedištem u Goraždevcu i Osnovna škola „Janko Jovićević“ iz Goraždevca.