23
sub, sep

Prevrnuo se autobus koji je prevozio putnike ka Kosovu i Metohiji

Foto: Ilustracija

Info

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jutros oko pet časova u blizini sela Pločnik, teže i lakše povrede zadobilo je devetoro putnika koji su se nalazili u autobusu albanskog prevoznika, koji je saobraćao iz pravca Niša ka Kosovu i Metohiji.

Kako se saznaje, iz, za sada neutvrđenih razloga, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta, a očevici kažu da je prava sreća da niko nije nastradao.

Odmah po pozivu intervenisale su dve ekipe Hitne službe prokupačkog Doma zdravlja i jedna iz Kuršumlije i nakon ukazane prve pomoći na licu mesta, povređeni su transportovani na Odeljenje urgentne medicine bolnice "dr Aleksa Savić" u Prokuplju gde je u toku dijagnostika težine povreda.

Prema nezvaničnim informacijama, sa teškim povredama su primljene tri osobe dok su kod ostalih konstatovane lakše telesne povrede.

Policija je obavila uviđaj koji će dati odgovor kako je došlo do ove nezgode, ali je pretpostavka da je uzrok neprilagođena brzina stanju puta i uslovima saobraćaja, a s obzirom na to da se nezgoda dogodila u ranim jutarnjim satima ne isključuje se mogućnost ni da je šofer zaspao za volanom, piše Alo.