28
sre, sep

Haradinaj se zahvalio Nataši Kandić na velikom poslu koji je obavila

Info

Premijer Republike Kosovo, Ramuš Haradinaj, sastao se sa aktivistkinjom za zaštitu ljudskih prava i osnivačem Fonda za humanitarno pravo sa sedištem u Beogradu, Natašom Kandić saopšteno je iz tzv. "Vlade Kosova".

Haradinaj je izrazio zadovoljstvo zbog susreta koji je održan uoči londonskog samita, gde se očekuje da zemlje zapadnog Balkana potpišu zajedničku deklaraciju o evidenciji, kredibilnim izvorima i okolnostima ubistava u ratovima 90-ih godina u ovim oblastima. Sa ovim aktom se ima za cilj da se ne dozvoli mogućnost falsifikovanja istorije.

„Delovati u neizvesnim okolnostima, a ne deliti žrtve na“ njihove i naše „, već tražiti pravdu za njih i moralnu satisfakciju nije samo jedinstveni humanizam, već i građanska hrabrost čoveka“, rekao je Haradinaj.

Premijer se zahvalio Nataši Kandić "na velikom poslu koji je obavila" oko evidencije ubijenih i nestalih u sukobu na Kosovu i Metohiji i naglasio da su podaci koje je objavio Fond za humanitarno pravo i dalje najviše verodostojni podaci.

Na kraju sastanka, premijer Ramuš Haradinaj je poklonio Nataši Kandić za veliki doprinos „Zlatnu mapu Kosova“, zaključeno je u saopštenju.