28
sre, sep

Bačena bomba na lokal kod Banjske

Info

Na lokal Simonida koji se nalazi na magistralnom putu prema Leposaviću kod Kamenice, najverovatnije je podmetnuta eksplozivna naprava, koja je ranije danas i eksplodirala.

Na ulazu u lokal, nalaze se tragovi krvi na više mesta, usled povreda koje je zadobio zakupac tokom eksplozije.

Slučaj je prijavljen policiji u subotu kasno uveče, a patrola kosovske policije nalazi se na licu mesta.

Šef operative Željko Bojić, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica da će EOD tim (specijalizovana jedinica za eksplozivne naprave) najverovatnije sutra vršiti uviđaj, kada će imati i više informacija u vezi sa slučajem.

Do eksplozije je kako saznajemo na licu mesta došlo na vratima ulaza u kuhinju lokala. Dragan Milosavljević, jedan od vlasnika “Simonide” koju je pre više od godinu dana dao u zakup, kaže da lokal u poslednjem periodu nije radio. On takođe kaže da je oko 20.25 saznao od čoveka kome je izdao objekat, da je bomba eksplodirala oko 11.30, ali i da pored povreda, nisu obavestili policiju.

” Pokazao mi je nogu da je zavijena” kaže Milosavljević, navodeći da za više od 20 godina koliko je vlasnik, nikad se ništa slično nije desilo.

Isključuje svaku mogućnost da su to uradili komšije Albanci, s obzirom da je albansko selo Košutovo u neposrednoj blizini, navodeći da sa njima ima veoma korektne odnose.

Zakupac “Simonide” večeras se nije nalazio u objektu.

Više detalja, policija će saopštiti u danas.