23
uto, jul

Crna Gora traži 10 000 sezonskih radnika!

Info

Crnogorski Zavod za zapošljavanje saopštio je kako planira angažovanje više od 10.000 osoba sa evidencije nezaposlenih za sezonski rad, a poslodavci nude zarade od 300 do 800 evra.

Zavod ovih dana posreduje u izboru sezonske radne snage i za potrebe poslodavaca “Karizma Adriatik” i “Budvanska rivijera”.

“Budvanska rivijera” je posredstvom Zavoda oglasila 600 slobodnih radnih mesta. Reč je o poslovima u hotelima “Slovenska plaža”, “Aleksandar”, “Palas” i “Mogren”, a poziv je upućen nezaposlenim iz Belog Polja i Mojkovca.

“Karizma Adriatik” iskazao je potrebu za velikim brojem sezonskih radnika u hotelima u Kotoru i Baru.

“Zarada se kreće između 300 i 800 evra, u zavisnosti od vrste posla. Obezbeđeni su smeštaj i dva obroka u toku smene. Poziv je upućen nezaposlenima iz Podgorice, Tuzi, Golubovaca, Zete i Danilovgrada”, saopšteno je iz Zavoda.

U hotelu “Alure palaci” u Kotoru potrebni su menadžeri domaćinstva, recepcionari, sobarice, higijeničarke, radnici u vešeraju, konobari, barmeni, kuvari, pomoćni kuvari, pomoćni radnici u kuhinji, poslastičari, radnici za nabavke, magacioneri i računovođe, piše “Srna”.

Hotelu “Ruža vjetrova” u Baru potrebni su kuvari, pomoćni kuvari, pomoćni radnici u kuhinji, konobari, serviri, šankeri, sobarice, higijeničarke, radnice u vešeraju, magacioner i recepcioner.