25
sre, maj

Jevtić čestitao Vaskrs: Neka naša snaga bude u našoj slozi

Info

Potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić uputio je čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu Irineju, Njegovom preosveštenstvu vladiki Teodosiju, sveštenstvu i svim vernicima pravoslavne veroispovesti povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa.

"Slaveći radostan dan Hristovog vaskrsenja, obnavlja se vera i nada u bolje sutra, jača solidarnost među ljudima i afirmišu vrednosti na kojima se gradi bolje i uspešnije društvo. Verujem da će vaskršnji praznici na poseban način da podstaknu zajedništvo, ojačaju međusobno poštovanje na zadovoljstvo i prosperitet svih ljudi.

Radost Vaskrsa neka bude nadahnuće za jačanje međusobnog razumevanja, širenja plemenitosti i stvaranje sigurnije budućnosti za svakog pojedinca. Ovaj svetli praznik je i podsticaj i želja za davanjem sebe drugima, u nadi da ćemo tako naći način koji će stvoriti bolji život svim ljudima, prihvatajući toleranciju kao glavni preduslov u postizanju tog cilja.

Želim da vaskršnje praznike provedete u dobrom raspoloženju, moje misli su takođe sa svima koji su raseljeni, van svojih domova i nadam se iskreno da će naredni praznik provesti na svojim ognjištima.

Neka naša snaga bude u našoj slozi, razumevanju i ljubavi", stoji u čestitki Jevtića uz tradicionalni pozdrav: Hristos Vaskrse! Vaistinu Vaskrse!