25
sre, maj

Rakić: Nakon konsultacija sa Vučićem donećemo konačnu odluku (VIDEO)

Info

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je za RTS da će razmotriti dalje učešće u kosovskoj vladi. Jutro je pametnije od večeri, donećemo mudru odluku, vodićemo se interesima građana, poručio je Rakić.

Nasilje i upad kosovskih specijalaca uznemirili su Srbe na severu Kosmeta. Gostujući u Dnevniku RTS-a, Goran Rakić je rekao da je to bio ne samo brutalan napad, već klasičan teroristički napad na goloruk srpski narod i da niko od prisutnih nije dao povod da jedinice ROSU reguju na ovakav način.

"Ja sam bio ispred građana, ispred sepcijale jedinice ROSU i video sam da ubacuju metak u duge cevi, bukvalno su bili spremni da pucaju na nas", rekao je Rakić za RTS.

Rakić kaže da bez ijednog povoda jedinice ROSU gaze i šutiraju ministra u pokrajinskoj vladi u Prištini Nenada Rikala koji je u bolnici sa teškim povredama, gradonačelnika Leposavića, direktora Visoke škole u Leposaviću... To su, kako kaže, ljudi koji njima znače na Kosovu.

Uzmenirano jesmo, ali nas nisu uplašili, rekao je Rakić.

"Građani su se noćas samoorganizovali, ponovo su na severu barikade, videćemo se sa predsednikom Vučićem, sinoć smo na Predsedništvu usvojili inicijativu i razmotrićemo dalje učešće u pokrajinskoj vladi", kaže Rakić.

"Jutro je pametnije od večeri"

Kako kaže, jutro je pametnije od večeri, i doneće mudru odluku, vodiće se interesima građana. "Nakon današnjih konsultacija sa predsednikom donećemo konačnu odluku", istakao je Rakić.

"Nismo očekivali da nas Priština mazi i da naše poslanike služe ratlukom, helebom i solju u skupštini, ušli su kao politički borci, odlučićemo kako ćemo nastaviti našu borbu", istakao je Rakić.

Poručio je specijalcima i njihovim nalogodavcima da se nikada više ovakav brutalan teroristički napd od strane ROSU neće dogoditi na severu.

Govoreći o Marku Đuriću, rekao je da mu je u Kuršumliji ukazana pomoć i da mu je nakon što je stigao noćas oko jedan sat u Beograd, ukazana pomoć u KCS.

"Sigurno da oni to nisu radili sami, već su imali pomoć stranih mentora, Đurić je imao alternativni izlaz, mogao je da izađe, nije hteo da napusti učesnike dijaloga. Pokušali su da ga ponize, nisu uspeli jer je hrabar čovek, stao je ispred svog naroda i očekujem da narednih dana ponovo dođe na Kosovo", istakao je Rakić.

"Nisu nas uplašili, ostajemo dole, borićemo se svim demokratskim sredstvima. Narod je uvek znao da se izbori za slobodu, pogotovu sa severa", poručio je Rakić.

"Čizma, specijalne jedinice ROSU neće moći da izvedu ovakav potez na severu Kosova", rekao je Rakić i dodao da su preduzete neke aktivnosti.