29
sre, jun

Đurić: Neka se Veselјi ne veseli

Info

"Neka se Kadri Veselјi ne veseli jer Kosovo i Metohija nikada neće biti država, niti će Preševo, Medveđa ili Niš ikada biti deo takozvane „Republike Kosovo“, ali Priština jeste i ostaće deo Srbije, a on će biti srpski državlјanin" poručio je Marko Đurić.

"Veselјi može želeti i da zemlјa Nedođija bude deo samoproglašenog Kosova, ali to nije realno, kao što nisu realni ni njegovi snovi o Preševu, Medveđi i Nišu, ili takozvanoj „velikoj Albaniji“ " stoji u saopštenju direktora Kancelarije za KiM.

"Kadri Veselјi, inače poznat po tome što voli da preti ratom i otimanjem teritorija, treba da zna da nije mudro pretiti nasilјem, pogotovo ne jačem od sebe.

Nastupilo je vreme dijaloga, u kojem se problemi ne rešavaju podmuklim napadima iz potaje, što njemu kao nekadašnjem komandantu terorističke OVK možda nije lako da razume, ali vremena će biti i za suočavanje sa realnošću" zaključio je Đurić.

Podsećamo, predsednik Skupštine Kosova, Kadri Veselji, izjavio je sinoć, "da će Kosovo uzeti Preševo, ako Srbija prihvati ali Kosovo nema šta da da Srbiji".