29
sre, jun

Domu kulture Gračanica isključena struja

Info

Domu kulture „Gračanica“ danas je isključena električna energija iako su računi za struju uredno plaćeni.

“U proteklih pola godine ovo je treći put kako se Domu kulture isključuje električna energija i onemogućava normalan rad ove institucije kulture. Tako su i danas službenici kosovske kompanije za distribuciju i snabdevanje električnom energijom, bahato i bez ikakvog obrazloženja uz asistenciju Kosovske policije isključili struju Domu kulture iako je račun plaćen 19.03.2018. Sva uveravanja i molbe da to ne rade kao i dokazi da je račun plaćen službenici nisu želeli da uvaže, kao što to nisu uradili ni prošli put”, stoji u saopštenju Doma kulture Gračanica

“Uprava Doma kulture „Gračanica“ smatra da se radi o smišljenom i grubom pritisku i diskriminaciji od strane službenika i institucije KEDS, jer kontinuirano i u dužem periodu vrše pritisak na Dom kulture. Obračun sa našom institucijom je deo diskriminacije i radi se planski pa se dešava da službenici račune koji su izdati 27. februara donose sa zakašnjenjem od 20 dana i traže da se plate istog trenutka.

Za ovakvo ponašanje i odnos prema Domu kulture motivi mogu biti različite prirode ali je jasno da se većinski albanski službenici bahato i neprimereno ponašaju prema našoj instituciji u kojoj pored Doma kulture rade Narodno pozorište Priština, Nacionalni ansambl „Venac“ i Gradska biblioteka”.

“Ukoliko se hitno ne reši ovaj problem radnici pomenutih institucija biće primorani na javni protest i blokadu saobraćaja u Gračanici”, navodi se dalje u saopštenju.

"Večerašnji događaj, književno veče Ranka Đinovića, koje se organizuje povodom svetskog dana poezije biće održano pod svećama." odlučni su u Domu kulture.