29
sre, jun

Jevtić: Nastavak pritiska na povratnike, pretučen Blagoje Zuvić iz Dragoljevca kod Istoka

Info

Blagoje Zuvić iz Donjeg Dragoljevca kod Istoka, pretučen je danas nešto nakon podneva. Prema saznanjima koje Ministarstvo za zajednice i povratak ima sa terena, Zuvića su pretukle komšije Albanci na ulici nadomak njegove kuće a motiv napada jeste problem oko imovine.

Ovo je nastavak pritiska na povratnike kako bi napustili svoja imanja i da pojedini delovi Kosova ostanu bez Srba i etnički čisti, rekao je potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.

„ Već je postalo očigledno da Srbi povratnici u Klini, Istoku smetaju pojedincima koji žele ove delova Kosova bez Srba. Napad na Blagoja Zuvića ima za cilj njegovo proterivanje i to je ono što je u ovom trenutku sasvim sigurno. Lično neću dozvoliti da ovakvi incidenti nanesu nesagledivu štetu na proces povratka i da povratnička mesta ostanu bez Srba“, kazao je ministar Jevtić.

Jevtić ističe da je već razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Kosova o ovom incidentu, i da je dobio uveravanja da su istražne jedinice već na terenu kao i to da očekuje što skorije privođenje pravdi onih koji su za ovaj nemili događaj odgovorni.

Takođe apelije da se preduzmu jače mere zaštite povratnika jer ako se ovako nastavi 2018. godina bi mogla biti lošija godina kada je u pitanju povratak u odnosu na prethodnu što nikako nije dobro.