29
sre, jun

Jevtić: Dejanovići će dobiti kuću, nastavljamo borbu za opstanak Srba

iKos.rs

Info

Dragana Dejanović iz Lipljana i njene tri devojčice, koje godinama žive kao podstanari uskoro dobijaju novi dom. Tokom današnje posete potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić je ovoj porodici obećao da će im nova kuća biti izgrađena za nešto više od mesec dana i pozvao sve ostale koji mogu ovakvim i sličnim porodicama na Kosovu da pomognu, to i učine.

"Ova priča, priča samohrane majke je svakako jedna od mnogih koje imamo u našem društvu i ovde na Kosovu. Ovde sam danas na Međunarodni dan žena, kako bi ukazao da je borba za prava žena, borba za sve one majke koje žive u teškim uslovima prioritet. ", rekao je ministar Jevtić nakon obilaska porodice Dejanović.

Dragana, uz veliku zahvalost ministru Jevtiću, kaže da joj je ovo najsrećniji dan u životu jer njena porodica živi u teškim uslovima, a kuća gde žive kao podstanari se ukoro prodaje.

„ Kako ne bi Dragana i njena deca brinuli oko toga gde će sutra živeti mi smo rešili da njima pomognemo i da im uskoro sagradimo dom u kome će imati sasvim pristojne uslove za život. Nakon izgradnje kuće, obejkat ćemo opremiti u potpunosti sa nameštajem i ja se nadam da će za njih to biti i te kako podstrek da ovde opstanu i ostanu. Sa ovakvom vrstom pomoći ćemo nastaviti jer ovo nije prvi put da na taj način pomažemo opstanak“, naglasio je Jevtić.

Istakao je još jednom da je problema puno ali da ako se svaki put rešava jedan po jedan, problema će biti manje.

Kada je u pitanju povratak, ministar je kazao da očekuje da ova godina bude pozitivnija u smislu broja povratnika ali i napomenuo da će to zavisiti od niza faktora a jedan od tih faktora je i mogućnost zapošljvanja onih koji se odluče da se vrate.

„ Blizu smo i institucionalnog rešavanja problema uzurpirane imovine. Ministarstvo na čijem sam čelu zajedno sa Ministarstvom pravde radi na proceduralnim stvarima vezano za ovo pitanje i ako budemo krenuli da rešavamo taj problem na način na koji treba da se rešava imaćemo i bolje rezulatete u procesu povratka“, rekao je Jevtić

Inače tokom posete ovoj porodici, ministar Jevtić je povodom 8.marta uručio cveće i iskoristio priliku da čestita Međunaroni dan žena svim pripadnicama lepšeg pola. ​