29
sre, jun

Jevtić: Više projekata u ovoj godini, posebno u Metohiji

Foto: Radio Bravo Osojane / iKos.rs

Info

Ministar za povratak i zajednice u pokrajinskoj vladi Dalibor Jevtić rekao je danas da su, u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohijom mnogi novi projekti opstanka i povratka srpskog naroda na Kosovo i Metohiju već u realizaciji.

Jevtić je danas zajedno sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Djurićem i kolegama koji su predstavnici srpskog naroda u pokrajinskoj vladi, posetio štandove Kancelarije za KiM i JP "Mreža Most" na 40. Sajmu turizma u Beogradu.

On je govoreći o projektima koji bi trebalo da se realizuju u ovoj godini, rekao da će njihova realizacija biti još bolja nego u 2017. godini.

„Ljubožda će vaskrsnuti za Uskrs, biće završene sve kuće za porodice koje su se tamo vratile. Planiramo da tokom ove godine uradimo mnogo više nego protekle“ rekao je Jevtić i istakao da je u 2017. godini, usled mnogobrojnih problema, bilo najmanje povratnika.

Jevtić je najavio izgradnju 150 novih kuća za povratnike, više obnovljenih i pokretanje projekata u Metohiji u cilju upošljavanja mladih ljudi.

„U koordinaciji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije bićemo tamo gde su problemi trudeći se da ih rešimo . Ti ljudi nisu sami i naša je obaveza da budemo svakodnevno s njima“, poručio je Jevtić.