29
sre, jun

Ministarstvo poljoprivrede: Razgovori sa poljoprivrednicima na KiM

Info

Stručna delegacija Ministarstva polјoprivrede, zajedno sa predstavnicima Kancelarije za KiM, sutra i u sredu, 13. i 14. februara, boraviće na KiM, gde će razgovarati sa polјoprivrednicima i na terenu izvršiti procenu kako bi se napravio odgovarajući paket pomoći za srpsko stanovništvo.

Poseta KiM biće realizovana na osnovu dogovora o pružanju pomoći Srbima sa KiM kako bi rešili konkretne probleme o kojima su razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prilikom njegove nedavne posete Laplјem Selu, saopštilo je Ministarstvo polјoprivrede.

Predstavnici Ministarstva polјoprivrede će se u utorak sastati u Ranilugu sa polјoprivrednim proizvođačima iz Vitine, Gnjilana i Parteša, a potom obići i istaknute polјoprivrednike u tom kraju.

U Štrpcu će se sastati sa polјoprivrednicima iz Štrpca i Gore, kao i sa malinarima.

O problemima sa kojima se suočavaju razgovaraće i sa polјoprivrednim proizvođačima iz Novog Brda i Kamenice.

U sredu, 14. februara, delegacija u kojoj će biti i stručnjaci Instituta za voćarstvo Čačak, Instituta za stočarstvo, Beograd-Zemun i Instituta za povrtarstvo Smederevska Palanka, sastaće se sa polјoprivrednim proizvođačima Gračanice i Laplјeg Sela, a razgovaraće i sa potencijalnim polјoprivrednim proizvođačima sa teritorije Velike Hoče, gde će posetiti i vinariju.

U Goraždevcu će se sastati sa polјoprivrednim proizvođačima iz Goraždevca, Kline i Istoka.