29
sre, jun

Posle razgovora sa Vučićem: Smeštaj za dve porodice i 2000 pilića za jednu porodicu

TV Most

Info

Posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Laplјem selu, opština Gračanica obezbedila je smeštaj šestočlanoj porodici i samohranoj majci Stefani Ćirković iz Dobratina, koja živi samo od socijalne pomoći.

"Hvala predsedniku Vučiću i opštini Gračanica. Izašli su mi u susret kada mi je bilo najteže. Sada dete i ja imamo krov nad glavom. Videćemo šta ćemo dalјe, ali ovo nam, zaista, puno znači", rekla je novinarima Stefana Ćirković.

Milica Kostić, koja se Vučiću prilikom njegove posete Kosovu i Metohiji "požalila" da mesečno u Laplјem selu izdvaja 130 evra za kiriju, što je za njenu šestočlanu porodicu veliki izdatak, već se sa suprugom i četvoro dece uselila u novi stan.

"Osećanja su još pomešana, jer godinama čekamo. Znate kako se kaže - kada se najmanje nadate, tada se nešto ostvari. Nama se tako desilo. Nekako smo se za sve ove godine ''ohladili'', izgubili smo nadu, jer je bilo silnih obećanja od kojih na kraju nije bilo ništa", rekla je ona.

Kaže da je za nju i njenu porodicu nova situacija znači veliku promena i bolјitak.

"Ne znam šta da kažem. Prezadovolјni smo i presrećni. Najvažnije je da ne plaćamo više kiriju", rekla je Kostić.

Inače, nakon posete predsednika Srbije KiM, Kancelarija za Kosovo i Metohiju i predstavnici srpskih opština počeli su pružanje pomoći najugroženijim srpskim porodicama, pa je tako opština Gračanica već dodelila dva stana.

Prema rečima predsednika oopštine Gračanica Srđana Popovića, ta opština će i ubuduće nastaviti da pobolјšava usloce života socijalno ugroženim porodicama.

Kako kaže, u toku je rešavanje probema koji su predstavlјeni predsedniku Vučiću.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučic je u Laplјem Selu kod Prištine skoro šest sati razgovarao sa Srbima sa Kosova o njihovim konkretnim problemima.

Oni su od Vučića tražili da im pomogne da se zaposle, dobiju stan, penziju, da im se poveže radni staž, izgradi ambulanta...

Vučić je tada obećao da će država Srbija pomoći koliko je to u njenoj mogućnosti i zamolio građane da budu hrabri i jaki i da se bore za svoju zemlјu i narod.

Dve hiljade pilića za porodicu Đokić

Direktor Zemlјoradničke zadruge „Azanja“ Rodolјub Stanimirović uručiće sutra u selu Tomance kod Kosovske Kamenice, dve hilјade pilića domaćinstvu Miloša Đokića.

Primopredaji donacije prisustvovaće pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovu i Metohiju Zoran Bojović.

Zemlјoradnička zadruga „Azanja“ odazvala se akciji za pomoć srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji nakon nedavnog razgovora predsednika Republike Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića sa građanima u Laplјem Selu.