29
sre, jun

Uručen traktor porodici Dubić

Radio Bravo Osojane / iKos.rs

Info

Direktor preduzeća „Feman“ iz Jagodine Miodrag Nikolić uručio je danas u selu Suvi Lukavac, u opštini Istok, novi traktor sa pratećom mehanizacijom Snežani Dubić, majci šestoro dece, koja je o svom problemu upoznala predsednika Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića prilikom njihovog nedavnog razgovora sa građanima u Laplјem Selu.

Primopredaji traktora prisustvovao je i pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Zoran Bojović. Direktor preduzeća „Feman“, Milutin Nikolić se među prvima, tokom samog skupa u Laplјem Selu, odazvao akciji za pomoć srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji.

U izjavi za Radio "Bravo" Snežana Dubić zahvalila se na pomoći, "hvala gospodinu Nikoliću iz Jagodine na traktoru koji nam je poklonio ali veliku zahvalnost dugujemo i predsedniku Vučiću, ministru Daliboru Jevtiću kao i Marku Đuriću i svima iz Kancelarije za KiM na svemu što su do sada učinili za moju porodicu".

Osim traktora, porodica Dubić dobila je i pomoć u građevinskom materijalu za obnovu štale koja je izgorela u noći između 13. i 14. januara od Ministarstva za zajednice i povratak. Ovu pomoć Snežani Dubić obećao je ministar Dalibor Jevtić prilikom nedavne posete opštini Istok. Osim porodice Dubić, novčanu pomoć od Ministarstva za zajednice i povratak dobile su još četiri srpske porodice iz ove opštine kojima je zapaljena letina.

dubici pomoc

dubic traktor dodela3

dubic traktor dodela2

dubic traktor dodela