29
sre, jun

Todosijević posetio Parteš-Pasjane

RTV Puls

Info

Ministar lokalne samouprave u kosovskoj vladi Ivan Todosijević posetio je danas sa saradnicima opštinu Parteš. Ministar se najpre sastao sa nedavno izabranim gradonačelnikom Draganom Petkovićem i direktorima ove lokalne samouprave.

Gradonačelnik je ministra Todosijevića upoznao sa brojnim problemima sa kojima se ova lokalna samouprava suočava: od nedostatka kadrova, loše infrastrukture, do neadekvatnog prostora za rad zaposlenih.

„U dogovoru sa ministrom pokušaćemo da nađemo rešenje za neke za neke od najvažnijih problema u našoj opštini“, rekao je gradonačelnik Petković posle sastanka.
Ministarstvo za lokalnu samoupravu uložiće značajna sredstva kako u ovu, tako i u ostale opštine na Kosovu, izjavio je ministar Ivan Todosijević.

„U sklopu aktivnosti i plana rada Ministarstva i raspoloživih budžetskih sredstava pomoći ćemo opštini Parteš, pre svega kada je reč o onfrastrukturi“, kazao je ministar.

Nakon sastanka ministar je sa rukovodstvom opštine razgovarao sa građanima, obišao nekadašnji pogon fabrike radijatora u Donjoj Budrigi i nekadašnju zemljoradničku zadrugu u Partešu, koje je kosovska Agencija za privatizaciju planirala da proda.

Todosijević je obećao da će sa svoje strane učiniti sve da odloži privatizaciju, s obzirom na to da su ovi objekti od velikog značaja za stanovnike sela u opštini Parteš.