29
sre, jun

Hoti: Policija radi u dve smene u istrazi o ubistvu Ivanovića

Printskrin RSE

Info

U istrazi o ubistvu Olivera Ivanovića nema novih detalja, ali radna grupa koja vodi istragu, radi punim kapacitetom, a vrata za saradnju nisu nikom zatvorena, kaže za „Tanjug“ zamenik komandanta Kosovske policije u Severoj Mitrovici, Besim Hoti. Policija trenutno istražuje snimke kamera koje su postavljene u širem delu grada.

Kako naglašava, policija radi po ovlašćenjima tužioca, ali istragu vrši kosovska policija koja radi u dve smene, a njihov rad nadlegedaju dva tužioca – Srbin i Albanac.

„Na slučaju radi deset policajaca, a moritoring obavlja Euleks preko koga se razmenjuju sve informacije“, kaže Besim Hoti.

Upitan da li sarađuju sa srpskim pravosudnim organima, Hoti odgovara da nije u pitanju klasična saradnja na relaciji Mitrovica-Beograd, već da se ta saradnja ostvaruje preko Prištine odnosno posredstvom Ministarstva prvade, pre kojeg kosovska policija upućuje zahteve bitne za tok istrage srpskim vlastima.

Kako Tanjug saznaje iz izvora bliskih istrazi policija trenutno istražuje snimke kamera koje su postavljene u širem delu grada.