29
sre, jun

EKSKLUZIVNO Ministar Jevtić: Odobrena su sredstva za obnovu škole u Orahovcu

Radio Bravo/iKos.rs

Info

 U intervju za Radio „Bravo“ iz Osojana ministar Dalibor Jevtić eksluzivno je izjavio da su odobrena sredstva u iznosu od 49 000 evra za sanaciju škole u Orahovcu. Najveći problem predstavljala je birokratija i dobijanje potrebnih dozvola, međutim sada su dobijene sve dozvole, sredstva su odobrena i uskoro se kreće sa realizacijom ovog projekta.

U današnjoj poseti opštini Istok ministar Jevtić obišao je povratnike u selu Ljubožda kao i porodicu Dubić u Suvom Lukavcu. Na kraju posete Jevtić je obišao i osnovnu školu Radoš Tošić  u Osojanu gde je razgovarao sa direktorom i nastavnim osobljem koje je ukazalo na probleme sa kojima se susreću. Zamenik premijera obećao je pomoć u vidu ogreva i renoviranja škole. Isto tako, ministar je predložio da deca iz Osojana posete Brezovicu kao i da deca iz drugih opština na Kosovu posete Osojane.

Nakon sastanka zamenik premijera je posetio i Radio „Bravo“ gde je u razgovoru sa Leonidom Dubićem, našim novim kolegom, pored ekskluzivne informacije da su odobrena sredstva za sanaciju škole u Orahovcu saopštio još i da se nada da će uskoro Srbi u Metohiji imati i svoju televiziju. Jevtić je poručio Srbima da ostanu da žive u Metohiji i da će im u tome Ministarstvo za zajednice i povratak pomagati kao i do sada. Kao bitan projekat izdvojio je početak uzgajanja belog luka koji bi trebao da se realizuje ove godine a koji će pomoći u egzistenciji mnogih porodicama u Metohiji.