29
sre, jun

Đurić: Dolaze bolji dani za Srbe u Metohiji (VIDEO)

Info

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je Radiju "Bravo" iz Osojana da dolaze bolji dani za srpski narod u Metohiji i izrazio uverenje da će, nakon posete predsednika Aleksandra Vučića pokriji, Srbi dobiti daleko veću podršku za ostanak i opstanak na svojim ognjištima.

U izjavi za naš radio Đurić je pozdravio odluku da nakon razgovora predsednika sa građanima u Lapljem Selu zaposlimo mladog Leonida Dubića iz metohijske enklave i istakao da je veoma važno boriti se za svako radno mesto na Kosovu i Metohiji, jer se time sprečava odliv srpskog stanovništva.

„Godinama unazad Srbi u Metohiji se nalaze u najtežem i bezbednosnom i socio-ekonomskom položaju, u jednoj vrsti socijalne izolacije, sa stalnim mačem nad glavom, pretnjama i očiglednim znacima da neko ne želi da Srba u Metohiji bude. Međutim, dolaze bolji dani za Srbe u enklavama u Metohiji u svakom smislu“, izjavio je Đurić.

Podrška Srbije opstanku našeg naroda u Metohiji će se u narednom periodu, kako je najavio Đurić, povećati, i to višestruko.

„Posebnu pažnju posvetićemo otvaranju radnih mesta u enklavama kako bismo sprečili odliv mladih ljudi. Iz cele Srbije se nakon posete predsednika Vučića javljaju ljudi koji žele da pomognu, pokrenut je talas solidarnosti sa našim ljudima na Kosovu i Metohiji i nama kao Kancelariji biće prioritet da upravo u Metohiji izađemo u susret onima koji žele da otvore određene privredne kapacitete“, izjavio je Đurić.

Đurić je podsetio i da je Ministarstvo poljoprivrede odlučilo da odvoji dodatna sredstva "za Srbe, Gorance i sve druge na Kosovu i Metohiji koji se osećaju građanima Srbije i da će oni moći da računaju na značajniju pomoć za bavljenje poljoprivredom i druge aktivnosti koje bi pomogle njihovom ostanku i opstanku" zaključio je Đurić.