29
sre, jun

Jevtić: Na delu organizovano nasilje nad Srbima povratnicima u opštini Istok

Info

Nakon najnovijeg incidenta koji se desio večeras kada je oko 21:30 časova zapaljeno seno, slama, štala i svinjac domaćinstvu Snežane Dubljević u selu Suvi Lukavac, potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenio je da je na, kako je rekao, ”delu organizovano nasilje nad Srbima povratnicima u opštini Istok”.

”Četvrti incindent za samo 7 dana u oppštini Istok i protesti u Đakovici jasan su pokazatelj da je na sceni organizovano nasilje nad Srbima. To je nedopustivo i već veoma ozbiljno. U danima praznika Srbi nemaju mira. Ovo mora prestati odmah. Zahtevam od svih nadležnih da odmah reaguju, zahtevam od onih koji daju garancije da ovakvih incidenata neće biti odmah sa reča pređu na dela. Srbima povratnicima poručujem da ne posustaju i da ne odustaju, baš onako kako to nije ni Bogdan Mitrović”, rekao je Jevtić večeras nakon dobijanja informacije o novom napadu na Srbe u Istoku.

Porodica Dubljević se u Suvi Lukavac vratila 2005. godine. Inače svi Srbi koji žive u ovom delu Kosova su, kako je rečeno ministru Jevtiću, veoma uznemireni i u strahu.